Programma Cinema Najaar 2023

Cultuurcentrum Martien van Doorne
Martinetplein 1 Deurne

Belangrijk om te weten:

Kaartjes alleen te bestellen via www.ccdeurne.nl.
Geen verkoop aan de kassa/zaal en ook niet aan de avondkassa. 
– Entree per persoon: € 9,00.
– Vrienden van Het Witte Doek € 1,00 korting.
– Aanmelden voor informatie vóór iedere film via info@nachtvanhetwittedoek.nl

 

 

Woensdag 6 september                    19.30 uur                    Toen ik je zag

Nederland, 2022, 118 min

De acteurs Esther en Bastiaan leiden op het eerste oog een droomleven. Slechts weinigen zien dat er ook een andere kant is aan hun leven. Bastiaan kampt met angsten en gekmakende onzekerheid. Dit heeft een steeds grotere impact op hem en hun relatie.

Meeslepend verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen Antonie Kamerling en Isa Hoes en hun gezamenlijke strijd tegen de demonen in het hoofd van Kamerling. Naar het gelijknamige boek van Isa Hoes. Sterk gespeeld door Noortje Herlaar en Egbert Jan Weeber.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4PmLKgZ4RU0


Woensdag 20 september                  19.30 uur                   
Living

Verenigd Koninkrijk, 2022, 102 min

Londen, 1953. De op-en-top Britse kantoorklerk Mr Williams doet al dertig jaar trouw zijn werk zonder ooit grootse daden verricht te hebben. Dan krijgt hij van zijn arts te horen dat hij nog maar kort te leven heeft. Wanhopig probeert hij de verloren tijd in te halen. Maar hoe doe je dat?

Fraaie, ingehouden remake van de Japanse klassieker Ikiru (1952) van Akira Kurosawa. Fantastische hoofdrol van Bill Nighy, die Mr Williams met precies de juiste mix van wanhoop en waardigheid speelt.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=eaZvtiaGDYI


Woensdag 4 oktober                        19.30 uur                   
She said

Verenigde Staten, 2022, 129 min.

New York 2017. Jodi Kantor en Megan Twohey, beide journalist bij de New York Times, raken er steeds meer van overtuigd dat het wangedrag van Hollywood producent Harvey Weinstein aan de kaak gesteld moet worden. Vastberaden en met eindeloos geduld krijgen zij steeds meer harde feiten boven water.

Belangwekkende film over het tot stand komen van het artikel dat in oktober 2017 zowel de val van Weinstein als de opkomst van #MeToo inluidde. Integer pamflet over vrouwelijke boosheid en vasthoudendheid van regisseur Maria Schrader (Ich bin dein Mensch).  

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DQW38zWoRR8


Woen
sdag 18 oktober                      19.30 uur                    The quiet Girl        

Ierland, 2022, 94 min.

Ierland 1981. De tienjarige Caít komt uit een groot gezin. Zij is schuchter en angstig. Er is geen warmte in haar leven. Tijdens de zomervakantie wordt zij bij familie gestald, zoals destijds gebruikelijk was in het streng-katholieke Ierland. Seán en Eibhlín hebben zelf geen kinderen. De komst van Caít heeft grote impact op alledrie.

Prachtig ingetogen drama over het verschil tussen een kinderleven met en zonder ouderlijke affectie. Het is de eerste film waarin wordt alleen Iers (Gaelisch) gesproken wordt.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zENqRp55I60

Overige data najaar 2023: 1 nov, 15 nov, 29 nov, 13 dec.

 

Filmbeschrijvingen: www.vpro.nl/cinema

Recensies: www.volkskrant.nl/film