Zomeravond films De WiegerSupernova, zaterdagavond 6 augustus 21:15 uur
Amerikaanse romanschrijver Tusker (Tucci) en Britse pianist Sam (Firth), al tientallen jaren een stel, reizen keuvelend in hun camper door het Engelse Lake District. Maar dit is niet zomaar een gezellige vakantie: Tusker lijdt aan beginnende dementie en wil nog één keer dierbare herinneringen ophalen. Supernova is een oer-Brits drama: smaakvol en beheerst verteld, op het afstandelijke af. Toch is het erg aangenaam om anderhalf uur op te trekken met deze sympathieke personages. Hun liefde heeft een prachtige vanzelfsprekendheid, wat allicht mede te danken is aan de echte (hetero)vriendschap tussen Tucci en Firth.

entree 8 euro
Bestel hier je tickets

Sweet Thing, zaterdagavond 13 augustus 21:15 uur
In Sweet Thing volgen we drie kinderen die een bijzondere en magische tocht afleggen om hun lastige gezinssituaties te ontvluchten. Billie van vijftien en haar broertje Nico van elf wonen bij hun vader Adam. Hun excentrieke moeder is er al jaren vandoor en heeft een ongezonde relatie met Beaux. De kinderen zijn gelukkig met Adam, totdat hij toegeeft aan de alcohol. Als Adam gedwongen naar een afkickkliniek moet, gaan Billy en Nico ervandoor met hun nieuwe vriend Malik, een jongen die op zoek is naar zijn vader, die in Florida zou wonen. Hun reis wordt een magische ervaring met veel ups en downs, maar altijd gedragen door hun hoop en veerkracht. De film is oprecht en voelt intiem en knus, maar is ook benauwend op het schrijnende af.

entree 8 euro
Bestel hier je tickets

I Care a Lot, zaterdagavond 20 augustus 21:15 uur – (vriendenfilm)
Marla Grayson is een zakenvrouw zonder scrupules. Ze laat zich door de rechtbank aanstellen als de wettelijke voogd van bejaarden, die ze vervolgens samen met haar partner Fran in een rusthuis dumpt en financieel leegzuigt. Haar handeltje loopt echter fout wanneer de oude rijke vrouw, die haar volgende slachtoffer moet worden, over een kennis blijkt te beschikken die minstens even meedogenloos is als zij.

Alleen toegankelijk voor Vrienden van de Nacht