Nominaties Film Talent Award Brabant bekendDe nominaties voor de beste Brabantse afstudeerfilm van het jaar (de FTAB) zijn bekend.
De vakjury, bestaande uit Maudy van Bree en Frank van Osch, heeft totaal zes films geselecteerd voor twee Awards.
De inzendingen waren afkomstig van 5 filmopleidingen, waarbij als voorwaarde werd gesteld, dat de regisseurs in 2021 of 2022 moeten zijn afgestudeerd aan een Brabantse filmopleiding of zelf uit Brabant afkomstig zijn en elders afgestudeerd.

Genomineerden
De genomineerden voor de categorie drama/fictie zijn Lisanne Sweere (Eindhoven) met haar film “Brother”, Lisette Vlassak (Budel) met haar film “Cocon” en Jihyun Hong (Eindhoven) met haar film “Retracing of the Beings”.
De genomineerden voor de categorie documentaire zijn Anne van Bree met haar film “More than a Wall”, Mike Versluis met zijn film “The Grace House Mural Tapes” en Ruben Willem Groetelaars met zijn film “Wat Thuis Thuis maakt”.

Monic Hendrickx
De zes genomineerde films worden vertoond op zaterdag 27 augustus (16.00-19.00 uur) in de grote zaal van Cultuur Centrum Deurne tijdens het filmfestival Nacht van het Witte Doek.
Actrice Monic Hendrickx reikt de twee Awards uit, waarbij de vakjury tegelijk haar oordeel geeft.
Beide Awards bestaan uit een geldbedrag van € 1.000 plus vertoning in Brabantse filmhuizen.

Publieksprijs
Verder is er een publieksprijs van € 500.
Alle bezoekers brengen een stem uit en deze prijs wordt uitgereikt door wethouder cultuur van de Gemeente Deurne, Willy van de Berg.
De vertoning in het CCD is vrij te bezoeken zonder entree.
Reserveren is niet nodig.