Filmworkshops voor leerlingen Voortgezet Onderwijs DeurneRegisseur Lisette Vlassak, winnaar eerste Film Talent Award Brabant.

1 minute film
Nacht van het Witte Doek en IVO-Deurne geven leerlingen de kans om met ervaren regisseurs een eigen “1 minute film” te gaan maken.
In drie lesblokken krijgen de leerlingen instructie hoe ze tot een eigen film kunnen komen. Scenario, camera, acteren en regie komen aan de orde onder leiding Ramon Etman (Geldrop) en Lisette Vlassak (Amsterdam).

Lisette Vlassak en Ramon Etman
Lisette Vlassak en Ramon Etman zijn beide ervaren regisseurs en werken samen in FILMWORKSHOP.NL met een breed aanbod filmeducatie. Lisette won in 2022 de eerste Award Beste Brabantse Afstudeerfilm en werkt onder andere voor NPO Zapp.

Nacht van het Witte Doek
De gemaakte 1 minute films worden getoond op het festival Nacht van het Witte Doek op zaterdag 26 augustus.
Dit speciale première programma start met de winnende FTAB film “Cocon” van regisseur Lisette Vlassak; daarna volgen alle one minute filmpjes van de leerlingen met korte interviews met de makers en daarna de film “The Social Dilemma”.

Tenslotte wordt bekend gemaakt welke 1 minute film op het festival op groot doek wordt vertoond bij de Film Talent Award Brabant verkiezing.