Dubbelslag voor “De Gloeiige” van Erik van LieshoutMet zijn film “De Gloeiige” slaat kunstenaar Erik van Lieshout (1968, Deurne) een dubbelslag met een filmvertoning tijdens het Filmfestival Nacht van het Witte Doek op 23 augustus en met de tentoonstelling “Veranderland” gedurende bijna vier maanden lang vanaf 7 juli in het Noordbrabants Museum Den Bosch.

Kloof tussen stad en platteland
Erik van Lieshout heeft acht maanden in de Deurnese Peel gewerkt aan het project “De Gloeiige” (2024) waarin hij de kloof tussen stad en platteland onderzoekt. Politiek, ambacht, land-art en mythes van het landschap worden in een rauwe montage met elkaar vervlochten.
De film (60 min) is te zien op de eerste dag van het Filmfestival op de 23e augustus (19.00 uur in grote zaal van CCD) met als gast de maker Erik van Lieshout zelf.
In een Q&A gaat Erik na de film met het publiek in gesprek onder leiding van Katjuscha Otte (directeur Museum De Wieger).

Noordbrabants Museum
Het Noordbrabants Museum onderzoekt in de tentoonstelling Veranderland met werk van kunstenaars van toen en nu op welke manier het landschap verandert. En vooral: waardoor?
Dat wordt gedaan met een tentoonstelling met daarbij een reisgids en podwalk en verschillende evenementen en activiteiten. Het vijf meter hoge konijn van Erik van Lieshout komt ook in het Museum te staan.